Caro (-25 KG): “Ik kan na jaren weer broeken dragen”*

Tien jaar geleden wilde ik er al wat kilo’s af hebben. Ik woog toen 73 kg. Ik probeerde op allerlei manieren te lijnen, maar kwam steeds sneller en meer kilo’s aan wanneer ik mijn lijnpoging staakte.

Ik kon mezelf niet meer zien in de spiegel, vond mezelf niet mooi en keek dus gewoon maar niet meer in de spiegel. Eigenlijk had ik het een beetje opgegeven. Ik dacht dat ik blij mocht zijn als er niet te veel extra kilo’s bij kwamen. Ondertussen kwam ik wel steeds meer aan en woog ik uiteindelijk 93 kg. Ook droeg ik alleen nog maar jurkjes, omdat broeken niet meer lekker zaten.

“STIEKEM DACHT IK DAT IK HET NIET ZOU HALEN, MAAR TOCH GING IK ERVOOR!”

Ik kwam iemand tegen die haar afslankervaring met Super Shape met me deelde. Ze vertelde dat ze een jaar geleden 25 kg zwaarder was en liet me een foto van toen zien. Ik zag, bij wijze van spreken, mezelf in die foto.  Ze zei dat het prijzig was maar succesvol en dat de begeleiding doorging, ook als je je doel had bereikt. Zij was het bewijs. Dit werd mijn kans, dit gunde ik mezelf!

Dus dat ging ik doen, bij Super Shape, in Rosmalen. Mijn streefgewicht was 75 kg. Stiekem dacht ik dat ik dat niet zou halen, maar toch ging ik ervoor. Het was even wennen aan de nieuwe producten, maar de mooie doos die ik bij de intake mee naar huis nam maakte het ook spannend en uitdagend om te starten. Bovendien deed iedere week het gesprek met mijn coach Eveline me goed.

“IK VIEL AF EN HAD MEER ENERGIE”

Ik heb me aardig aan het programma gehouden. Het moeilijkste voor mij was geen alcohol drinken,  maar ook dit lukte me. Het koken was soms een uitdaging, ook omdat ik niet altijd de zin kon maken, maar eigenlijk is een potje zo gekookt. Ik voel me daarna ook een stuk beter.

Meteen merkte ik dat deze manier van eten een stuk beter beviel: tijdens mijn wandeling na het eten hoefde ik niet dat opgeblazen gevoel ‘weg te lopen’, dat was er niet meer. Ik had bovendien snel al meer energie. Het afvallen ging regelmatig, wekelijks was er steeds ongeveer een kilo vanaf.

Tijdens het fietsen zat mijn buik niet meer in de weg, ik kon mijn schoenen strikken zonder benauwd te worden en had geen last meer van mijn knieën. Dit proces ging best snel!
Toen er tien kilo af was kreeg ik een cadeautje: dat was fijn en gaf me een boost.

“IK VOEL ME ENERGIEK, STERK, ZELFVERZEKERD EN MOOI”

En ineens kon ik mezelf weer zien in de spiegel. Ik ben best mooi! Nooit eerder had ik dit zo gezien.

Op vakantie kon ik ineens gewoon makkelijk bewegen op een zeilboot. Dat zou ik daarvoor niet doen omdat mijn lijf niet lekker bewoog en ik steeds knel zat. Maar nu kon ik bukken, ergens overheen klimmen en me soepel over de boot bewegen. Echt een eyeopener.

Voorheen lukte het niet om mijn badhanddoek helemaal om te slaan, dan bleef er altijd een stukje open staan. Nu slaat de handdoek ruim over elkaar.

Toen ik onder de 70 kg kwam besloten we dat het doel 25 kg eraf zou worden, een mooi rond getal. En dat punt is nu bereikt! Ik weeg nu 68 kg en heb een nieuwe garderobe, want ik draag nu M in plaats van XL. Ik voel me energiek, sterk, zelfverzekerder en best mooi.

“DOOR NAAR DE VOLGENDE FASE OP EEN MANIER DIE BIJ MIJ PAST”

Het koken gaat steeds makkelijker en ik ken mijn favorieten. Zo ben ik dol op de snert zonder erwt, vind ik de spruiten-ovenschotel (ook tussen de middag) heerlijk en maak ik het recept fusilli met knoflookgarnalen voor mezelf en voor de gasten met gewone pasta. Zo gaat het erg goed.

Mijn lievelingsproduct is de intense chocolade reep, héérlijk!

Reep intense chocolade
Reep intense chocolade

Ik ben nu in de tweede fase en geniet inmiddels weer van brood en fruit. Ik ben blij dat ik nog een hele periode aan begeleiding met Eveline heb. Ik ben goed op weg! Soms laat ik het dieet even wat gaan en pak ik het de volgende dag gewoon weer op. Dat werkt goed voor mij.

Ik hoop dat mijn verhaal je helpt om ook te gaan veranderen met begeleiding. 

Je bent het waard, net als ik!

Ben jij, net als Caro, klaar om er helemaal voor te gaan en de kilo’s blijvend te verliezen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voor en na jurkje Caro
Mijn oude zwarte jurk, huidige blauwe jurk

 

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, resultaten kunnen variëren en zijn niet gegarandeerd, meer informatie vind je in de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonBel ons nu!