Capresesalade

De bekendste salade zonder sla is denk ik wel de caprese. Met de kleuren van de Italiaanse vlag en, ondanks zijn eenvoud, zo lekker!

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 15 minuten

Koolhydraten per portie: 7,9 gram
Kcal per portie: 342 kcal
Eiwitten per portie: 27 gram
Vezels per portie: 2,8 gram

Geschikt vanaf fase: 2A

200 gram trostomaten (kies écht lekkere tomaten uit het seizoen of ga voor verschillende varianten)
125 gram mozzarella, light
Verse basilicum
1 el olijfolie (extra vierge) of goede balsamicoazijn
peper en zout naar smaak

Snij de tomaten en de mozzarella in plakken. Leg op een bord met de basilicumblaadjes.
Maak af met de olijfolie of balsamicoazijn.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *