Bloemkoolovenschotel met chorizo

De bloemkool is traditionele kost in het najaar. Wil je deze oer-Hollandse groente een beetje opleuken maak dan eens deze ovenschotel met bloemkool en Spaanse chorizo. Door de pittige chorizo geeft dit meteen een heel andere smaak aan je bloemkool!  Een koolhydraatarme ovenschotel die voldoende eiwitten bevat zodat jij na het eten van deze ovenschotel ook echt een voldaan gevoel hebt! De ovenschotel past prima binnen een koolhydraatarme leefstijl.

En… deze ovenschotel met bloemkool staat in een half uurtje op tafel! Super toch?

Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 30 min

Voedingswaarde
Koolhydraten per portie: 8.2
Kcal per portie: 328
Eiwitten per portie: 15.7
Vezels per portie: 5.4
Vet per portie: 26.1

Geschikt vanaf fase: 2C

Benodigdheden voor 2 personen:
75 gram chorizo, in kleine blokjes
200 gram bloemkool
1 rode ui, in ringen
1 groene paprika, in blokjes
1 bosuitje, in ringen
75 gram geraspte kaas 30+
100 gram Boursin cuisine light of crème fraîche light

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de bloemkool in roosjes en blancheer een aantal minuten in kokend water. Giet de bloemkool af en meng alle ingrediënten in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Lekker met een rucola salade. 

Eet smakelijk!

Tip: Houd je niet van chorizo of wil een variant maken die minder vet bevat, vervang de chorizo dan door kipfilet in blokjes. Bak de kip even in olie met onderstaande kruiden om toch een wat pittigere smaak te krijgen.

  • 1 el gerookt paprika poeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • spaans pepertje naar smaak
  • peper/zout naar smaak

Tip: ook heel lekker met een blikje tonijn in plaats van chorizo. 

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor bloemkoolschotel met chorizo vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Eén antwoord op “Bloemkoolovenschotel met chorizo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *