Betty (-20 kg): Dat ik op mijn leeftijd zo goed ben afgevallen had ik niet durven dromen*

Omdat ik in Mill bij ViaSana een knieoperatie wilde ondergaan moest ik afvallen. Toen ik  voor het eerste onderzoek bij de orthopedisch chirurg kwam, constateerde hij dat ik 2 versleten knieën had, maar ook een veel te hoog BMI.

Bij deze kliniek kun je alleen geopereerd worden wanneer je BMI onder een bepaald niveau is. Dit aangezien hier geen intensive care aanwezig is en de risico’s groter zijn wanneer je te zwaar bent. Dus moest ik eerst afvallen en kon dan bij ViaSana geopereerd worden, of ik moest naar een regulier ziekenhuis.

Omdat een vriendin van mij erg goed was afgevallen bij Super Shape en zij heel tevreden was over de begeleiding heb ik me aangemeld voor een intake gesprek.

Zelf was ik al begonnen met het eten van minder koolhydraten, maar ik wilde graag begeleiding om op een gezonde manier sneller af te vallen.

En dat is me gelukt! Ik ben totaal 20 kg afgevallen!

In fase 1 nam ik 5 eetmomenten per dag, indien nodig nam ik in de avond nog een 6e eetmoment. Een doorsnee dag zag er als volgt uit:

Ontbijt:  0% kwark met PowerSlim muesli

Tussendoor: Een PowerSlim crunchy reep

Lunch: 2 sneetjes PowerSlim sesam lijnzaadbrood met hüttenkäse en 100 gram tomaat

Tussendoor: Een PowerSlim crunchy reep

Diner: Dit varieerde dagelijks, bijv. courgetti met zalm of een stukje vlees met groente. In het PowerSlim kookboek staan heel veel lekkere recepten.
Mijn favoriete recepten zijn: Thaise currysoep met gerookte zalm en nasi met broccolirijst.

Thaise currysoep
Thaise currysoep

Nu komt het ook wel eens voor dat ik bij vrienden wordt uitgenodigd om te komen eten. Ik neem dan altijd voor de zekerheid een maaltijd mee, bijvoorbeeld een salade. Op deze manier weet ik zeker dat ik niet te veel koolhydraten binnenkrijg. Wanneer je dit vooraf aangeeft vindt niemand dat vervelend.

Tussendoor: Indien ik honger had, een reep

Dat je tussendoortjes mocht in de vorm van repen vond ik echt heel fijn. Op deze manier voelde het niet echt als een dieet. Ook had ik niet verwacht dat je snel aan kleinere porties went.

Mijn grootste uitdaging was om elke dag niet te snel aan een reep te beginnen. ’s Avonds nam ik koffie met ongezoete amandelmelk en daarna nog een keer thee. Dat was mijn manier om er goed mee om te gaan. Ook het doel goed voor ogen houden blijft belangrijk.

Het afvallen heeft me heel veel opgeleverd.

–          Ik voel me veel fitter, zelfs ’s avonds heb ik nog genoeg energie.

–          Ik zie er veel beter uit en voel me daardoor ook beter.

–          De knieoperatie is inmiddels achter de rug en de revalidatie verliep goed, mede doordat er nu veel minder gewicht op mijn knieën rust.

Dat ik op mijn leeftijd (68 jaar) nog zo goed ben afgevallen en letterlijk goed in mijn vel zit had ik niet durven dromen.

Mijn succestip voor iedereen die wil afvallen: Zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid bent zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Betty uit Den Bosch, -20 kg

Ook samen aan de slag?

Samen met jou bekijken we graag of het PowerSlim programma ook iets voor jou is.
Neem dus vooral contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ervaring Betty afvallen Rosmalen Super Shape

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, resultaten kunnen variëren en zijn niet gegarandeerd, meer informatie vind je in de disclaimer.

2 antwoorden op “Betty (-20 kg): Dat ik op mijn leeftijd zo goed ben afgevallen had ik niet durven dromen*”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!