Spiesjes van varkenshaas voor op de BBQ.
Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur marineren
Koolhydraten per portie: 3,3 gram
Kcal per portie: 120 kcal
Eiwitten per portie: 12 gram
Vezels per portie: 2,4 gram
Geschikt vanaf fase: 1A
Benodigdheden:
2 stuks varkensfilet of varkenshaas, in stukjes
2 groene paprika’s, in stukken
1 rode ui, in stukken
2 el olijfolie
Zout
Paprikapoeder
Verse rozemarijn
Bereidingswijze:
Snijd het vlees en de groente. Voeg rozemarijn, zout en paprikapoeder toe aan de olijfolie in een kom, leg het varkensvlees erin, schep goed om en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Rijg om en om de stukken varkensvlees, paprika en ui aan 4 metalen spiezen. Gril de spiezen op de barbecue. Lekker met zelfgemaakte tzatziki.
Eet smakelijk!
Tip: heb je geen metalen spiezen, gebruik dan houten satéprikkers die een paar uur in een bak water hebben gelegen.