BBQ recept: Rozemarijn spiesjes

Spiesjes van varkenshaas voor op de BBQ.

Aantal porties:                     4 porties
Bereidingstijd:                      20 minuten + 1 uur marineren

Koolhydraten per portie:             3,3 gram
Kcal per portie:                               
120 kcal
Eiwitten per portie:                       12 gram
Vezels per portie:                           2,4 gram

Geschikt vanaf fase:        1A

Benodigdheden:
2 stuks varkensfilet of varkenshaas, in stukjes
2 groene paprika’s, in stukken
1 rode ui, in stukken
2 el olijfolie
Zout
Paprikapoeder
Verse rozemarijn

Bereidingswijze:
Snijd het vlees en de groente. Voeg rozemarijn, zout en paprikapoeder toe aan de olijfolie in een kom, leg het varkensvlees erin, schep goed om en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

Rijg om en om de stukken varkensvlees, paprika en ui aan 4 metalen spiezen. Gril de spiezen op de barbecue. Lekker met zelfgemaakte tzatziki.

Eet smakelijk!

Tip: heb je geen metalen spiezen, gebruik dan houten satéprikkers die een paar uur in een bak water hebben gelegen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *