Bananenpannenkoek zonder toegevoegde suikers

Dit is een van mijn favoriete lunchgerechten voor in het weekend. Deze bananenpannenkoek is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel eiwitrijk. Dit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel houdt na je lunch.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 10 min.
Geschikt vanaf fase: 3

Benodigdheden:
2 eieren

1 banaan, geprakt
1 el (vloeibare)boter
Koekenpan
1 appel (optioneel)

Bereidingswijze:
Mix de 2 eieren en de kaneel goed door de geprakte banaan. Doe wat boter in te pan en wacht tot de luchtbelletjes zo goed als weg zijn. Doe het mengsel in de koekenpan en verdeel het goed over de bodem. Wacht tot de onderkant goudbruin is en draad dan pas de pannenkoek om. Bak deze kant een paar minuten totdat ook deze goudbruin is. Serveer de pannenkoek eventueel met een gebakken appel en wat kaneel.

Tip: Hoe bruiner de banaan, hoe zoeter de pannenkoek wordt. Dit recept is dus ideaal als je bananen hebt die net wat te bruin zijn om zo te eten.

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *