Aspergetagliatelle met verse zalm en ei

Hou je ook zo van asperges én van pastagerechten? Combineer dit dan eens en maak een slanke tagliatelle van asperges! Lekker koolhydraatarm en vol eiwitten door de verse zalm en het eitje.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 30 minuten

Koolhydraten per portie: 4,5 gram
Kcal per portie: 456 kcal
Eiwitten per portie: 28,4 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
100-150 g verse zalm
1 gekookt ei
150 g witte asperges (± 4 stuks), geschild
Handje rucola
2 el olijfolie
2 tl vers citroensap
1 el bieslook, fijngehakt
1 el peterselie, fijngehakt
Peper en zout

Bereidingswijze:

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Snijd de onderste twee centimeter van de asperges af en schaaf ze met een dunschiller in linten. Voeg ze toe aan het kokende water en kook ze 2-3 minuten. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en bak de zalm, op smaak gebracht met wat peper en zout, circa 4-8 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Maak ondertussen een dressing van anderhalve eetlepel olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Giet de aspergelinten af en leg ze op een bord. Verdeel de zalm, rucola en het ei eroverheen. Besprenkel met de dressing en garneer met de bieslook en de peterselie.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *