Aspergesoep

Ze zijn er maar een korte periode in het jaar vers van het land. Maar oh, wat zijn ze lekker! En asperges passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Deze lekkere aspergesoep is snel gemaakt en koolhydraatarm! Wanneer je asperge liefhebber bent is deze soep goed om de schillen van de asperges te gebruiken!

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Koolhydraten per portie: 7,7 gram
Kcal per portie: 93 kcal
Eiwitten per portie: 3,2 gram
Vezels per portie: 2,1 gram
Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
500 gram asperges
1,5 liter kippenbouillon
200 ml kookroom, light
peper en zout
peterselie, vers gehakt

Bereidingswijze:
Maak de asperges schoon. Snij het onderste deel van de asperges en schil de asperges met een dunschiller (schil het kopje niet mee). Bewaar de schillen.
Snij de asperges in stukjes en kook ze samen met de schillen in de bouillon, laat 25 minuten koken.
Giet de bouillon af om de asperges en bouillon te scheiden. De schillen kun je nu weggooien. De asperges voeg je weer toe aan de bouillon (hou een deel achter).
Voeg de kookroom light toe aan de soep en pureer met een staafmixer.
Kook nog een minuutje door. Serveer met de aspergestukjes en verse peterselie.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt eventueel hamblokjes, gerookte ham, een gekookt eitje in stukjes of gerookte zalm toevoegen om het als maaltijdsoep te gebruiken.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor aspergesoep vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!