Afvallen met eiwitshakes: gezond of ongezond?

Wil jij snel afvallen en overweeg  je om dit te doen met een shakedieet? Afvallen met shakes is vaak één van de snelste manieren om gewicht te verliezen. Dat klinkt goed, maar wanneer je het verkeerd doet kan het een van de ongezondste manieren van afvallen zijn. Oppassen dus! Gelukkig kun je ook op een gezonde manier snel afvallen met eiwitshakes. Daarom geef ik je in deze blog 6 tips waar je op moet letten bij het kiezen van een ‘shake’ dieet, zodat je op een snelle én gezonde manier gaat afvallen en op gewicht zal blijven.

Eet voldoende eiwitten
In eerdere blogs heb ik je verteld dat mijn methode van afvallen en op gewicht blijven vooral gaat om het eten van minder koolhydraten en juist meer eiwitten. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof van het lichaam. Wanneer je tijdens het afvallen te weinig eiwitten binnen krijgt is de kans groot dat het lichaam zijn eigen eiwitten in de vorm van spieren gaat “opeten”. Afvallen met eiwitshakesWe snappen allemaal wat dit betekent: armen, buik, benen en billen die gaan blubberen. Dat is nog maar “de buitenkant”. In je lichaam gebeurt er ook iets als onze spieren verdwijnen door een slecht dieet, onze verbranding neemt namelijk af waardoor je nog minder kunt eten om hetzelfde gewicht te behouden. De kans op het jojo effect neemt hierdoor flink toe wanneer je weer ‘normaal’ gaat eten.

De conclusie is dus dat slechte diëten met bijvoorbeeld verkeerde shakes de afbraak van onze spieren bevorderen waardoor het jojo effect ontstaat en je na het dieet nog zwaarder bent dan daarvoor. Een ideaal eetmoment bevat gemiddeld 18 gram eiwitten. Eiwitten zijn duur, waardoor goedkope producten vaak relatief weinig eiwitten bevatten en juist veel stoffen die we niet willen zoals koolhydraten (bijvoorbeeld suikers).

Kies de juiste eiwitten
Er zijn heel veel verschillende soorten eiwitproducten op de markt. Niet alle soorten eiwitten zijn echter geschikt bij het afvallen. Whey eiwitten worden vaak gebruikt door sporters, omdat ze heel snel worden opgenomen in de spieren. Bij afvallen kun je veel beter kiezen voor de zogenaamde “langzame eiwitten”. Deze zorgen er o.a. voor dat je veel langer een verzadigd gevoel hebt en daardoor minder snel lekkere trek krijgt.

Gebruik voldoende eetmomenten
Eiwitrijk broodje PowerSlimJe zult begrijpen dat het niet alleen belangrijk is welke eiwitten en hoeveel je per eetmoment binnen krijgt, maar dat het ook belangrijk is om voldoende eetmomenten te hebben op een dag. Want wanneer je maar 3 shakes per dag neemt, krijg je veel te weinig eiwitten binnen. Hierdoor zul je veel honger ervaren en breek je jouw spiermassa af waardoor je de kans op het jojo effect flink toeneemt.

Voor vrouwen is het daarom belangrijk om minimaal 5 eetmomenten per dag te hebben en voor mannen is dit minimaal 6.

Let ook op de koolhydraten!
Om er voor te zorgen dat je snel afvalt is het belangrijk dat je in de volledige vetverbranding komt, ook wel ketose genoemd. Om hierin te komen mag je niet meer dan 40 gram koolhydraten per dag binnen krijgen. Een bijkomend voordeel van de ketose is het feit dat je veel minder honger ervaart. Wel zo handig wanneer je wilt afvallen. Koolhydraten zijn relatief goedkoop, waardoor goedkopere afslankproducten vaak relatief veel koolhydraten bevatten en je dus juist minder snel afvalt. Neem bijvoorbeeld de shakes van Nederlands bekendste drogisterij. Per shake krijg je hiermee 6,5 klontjes suiker binnen! De hele pot shakes bevat 53 klontjes suiker!

Kies niet alléén shakes
Eiwitrijk brood PowerSlimVloeistof geeft weinig verzadiging waardoor je snel weer trek krijgt. Het is daarom beter om shakes af te wisselen met vaste producten zoals bijvoorbeeld
koolhydraatarme muesli, eiwitrijk brood, vlees, vis en groenten.

Naast het feit dat vaste producten veel meer verzadiging geven, lijken deze producten veel meer op ‘normale’ voeding en is het dieet gemakkelijker vol te houden.

Goede begeleiding levert snel een beter en gezond resultaat
Ga nooit op eigen houtje aan de slag met een eiwit dieet. Ieder lichaam is uniek en om schade te voorkomen is het belangrijk om een uitgebreid intake en advies gesprek te plannen waarbij je met een professional doorneemt hoe een dieet past bij jouw lichaam. Daarnaast is de kans op succes veel groter, wanneer je iemand hebt die je met veel verstand van zaken coacht, goede tips geeft en je door lastige momenten heen helpt.

Afvallen met eiwitshakes kan dus een hele snelle én gezonde manier zijn om af te vallen, mits je de juiste producten kiest en professionele begeleiding krijgt.

Heb je nog vragen?  Dan vind je hier meer informatie en ervaringen van mensen die je voorgingen.

 

P.S. Denk je dat dit artikel ook interessant kan zijn voor je vrienden? Deel het dan door hieronder op de Tweet, like of Google+ knoppen de klikken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonBel ons nu!