6 koolhydraatarme dressings

De zomer komt er nu echt aan. Een typische maaltijd die vaak gegeten wordt, is een salade. Logisch ook, want je eet in de zomer over het algemeen wat lichter. In deze periode wil je natuurlijk wel alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen en dat kan prima door het eten van een goed gevulde salade. Deze salade vraagt wel om een zomers tintje en dat kan door een lekker zomerse dressing toe te voegen. PowerSlim heeft de heerlijke koolhydraatarme mosterd-dille dressing die geschikt is tijdens het PowerSlim programma. Je kunt natuurlijk ook zelf een lekkere zomerse dressing maken door te variëren met verschillende ingrediënten. Om je hierbij te helpen geef ik je 6 heerlijke recepten voor een koolhydraatarme dressing.

Tip: Maak wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in de koelkast. De dressings zijn dan maximaal 3-4 dagen houdbaar in de koelkast.

Voor alle dressings geldt: Alle ingrediënten in een glas, kommetje of kopje door elkaar kloppen en dan over de sla gieten.

1: Limoen yoghurt dressing

Ingrediënten:

2 el Griekse yoghurt 0% vet
1 tl vloeibare zoetstof
3 el limoensap
1 tl rasp van limoen
Peper en Zoutkoolhydraatarme ranch dressing

2: Ranch dressing

Ingrediënten:

2 el Griekse yoghurt 0% vet
1 el volvette mayonaise
½ citroen
1 el peterselie
1 el dille
3 stengeltjes bieslook, fijngesneden
½ teentje knoflook, geperst
1 tl uienpoeder
Peper en zout

3: KerriedressingKoolhydraatarme kerriedressing

Ingrediënten:

1 el volvette mayonaise
1 el Griekse yoghurt 0 % vet
1 tl kerriepoeder
1 tl vloeibare zoetstof
1 el olijfolie

4: Ceasar dressing

Ingrediënten:

1 el volvette mayonaise
1 teentje knoflook, fijn geperst
5 blaadjes verse basilicum, fijn gehakt
1 ansjovis, in stukjes gesneden
1 stukje Parmezaanse kaas. (Deze mag als uitzondering toegevoegd. Normaal pas vanaf fase 2A)

5: Avocado dressing

Ingrediënten:

Sap van ½ limoen
1 tl groene tabasco
1 el magere kwark
Scheutje witte wijnazijn
1 el olijfolie
Peper en zout

6: Pesto dressing

Ingrediënten:
15 basilicumblaadjes, fijngemalen met olijfolie en een teentje knoflook

1 el volvette mayonaise
3 tl dijon mosterd
Scheutje sap van zure augurken
2 druppeltjes vloeibare zoetstof
Peper en zout

Wist je dat je lichaam voedingsstoffen uit een salade beter opneemt als je de salade combineert met een beetje vet? Zo zorgt de combinatie van salade met een beetje olie of mayonaise voor een betere opname van de vet oplosbare vitamines A, E en K en van een aantal carotenoïden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!