5 tips om zo snel mogelijk je winterkilo’s kwijt te raken

De dikke truien mogen weer de kast in. Het is tijd voor luchtige kleding. Maar zit je zomerkleding net wat strakker dan vorige zomer? En zou je graag van die winterkilo’s af willen, zodat je weer vol zelfvertrouwen in dat leuke zomerjurkje past? In deze blog geef ik je 5 tips om zo snel mogelijk je winterkilo’s kwijt te raken.

1. Start nu!

Er zijn honderden redenen te bedenken om niet te beginnen; ik heb het te druk, morgen heb ik een feestje, de knop is nog niet om, ik wacht wel tot de zomer van volgend jaar om lekker in m’n bikini te passen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om te beginnen. Het juiste moment is nu!

2. Maak een plan

Zonder plan kom je nergens. Maak je plan zo concreet mogelijk en schrijf het op! Op deze manier blijft het niet in de lucht hangen en is de kans groter dat je het ook echt gaat uitvoeren. Schrijf zo precies mogelijk op wat je gaat doen, wanneer en hoe. Hoe concreter hoe beter!

3. Houdt een eetdagboek bij

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het bijhouden van een eetdagboek enorm helpt bij afvallen en op gewicht blijven. Deelnemers die iedere dag een eetdagboek invulden, vielen zelfs dubbel zo veel af als deelnemers die dat maar 3 dagen per week deden. Door het bijhouden van een eetdagboek word je bewuster van wat je eet en ben je (on)bewust geneigd je eetpatroon aan te passen. Dit zie ik ook heel vaak terug in mijn praktijk. Mensen die een eetdagboek bijhouden vallen beter af dan degenen die dat niet doen.
Vind je het vervelend om iedere dag een notitieboekje mee te slepen? Dan is een gratis app, zoals MyFitnessPal wellicht een oplossing voor jou. Je kunt hierin bijhouden wat je eet en drinkt en de app berekent direct hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten je binnen gekregen hebt.

4. Stop met het eten van zogenaamde gezonde tussendoortjes

We krijgen veel meer suiker binnen dan goed voor ons is. En vaak hebben we dat niet eens door. Wist je bijvoorbeeld dat een eierkoek net zo veel suiker bevat als 4 suikerklontjes? Een pakje Sultana bevat ook 4 klontjes suiker en een Snelle Jelle spant de kroon met 7,5 klontjes suiker.

Wanneer we suikers niet verbranden slaan we ze op als vet. Een bijkomend nadeel van suiker is dat het zorgt voor grote schommelingen in onze bloedsuikerspiegel. Met als gevolg dat je vrij snel na het eten van veel suiker weer enorme trek krijgt en blijft snoepen en snacken.

Tip: alles dat eindigt op koek bevat heel veel suiker. Denk aan eierkoek, maar ook aan ontbijtkoek en fruitkoeken.

Wil je weten welke tussendoortjes een betere keuze zijn? Bekijk dan mijn video: gezonde tussendoortjes deel 2.

Snelle jelle 7.5 klontjes suiker
1 Snelle Jelle bevat 7.5 klontjes suiker
1 pakje Sultana bevat 4 klontjes suiker
1 pakje Sultana bevat 4 klontjes suiker

5. Afvallen doe je niet alleen!

Weet je van jezelf dat je iedere maandag begint met afvallen en vervolgens dinsdag alweer gestopt bent? Zorg dan voor een stok achter de deur. Wij vrouwen zijn geneigd om alles alleen te willen doen. Maar dat is helemaal niet nodig. Door hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een coach of een vriendin vergroot je de kans op succes enorm. Wist je dat alle succesvolle mensen een coach hebben die hen helpt om hun doelen te behalen? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kwijtraken van je winterkilo’s? Wij kunnen je hierbij helpen. Wil je samen met ons aan de slag zodat je weer vol zelfvertrouwen in je zomerkleding past? Neem contact met me op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

2 eierkoeken 8 klontjes suiker
2 eierkoeken bevatten 8 klontjes suiker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!