5 favoriete koolhydraatarme recepten van diëtist Michelle

Wat eten we vanavond? Deze vraag komt je waarschijnlijk bekend voor. Steeds maar weer iets bedenken voor de avondmaaltijd.

Hoewel er tal van mogelijkheden zijn voor een lekkere avondmaaltijd heb je soms gewoon niet echt inspiratie. Daarom deze blog met mijn 5 favoriete koolhydraatarme recepten voor fase 1.

Zullen we van die saaie “Wat eten we vanavond?” eens maken “Weet je wat we vanavond eten?!”

1. Nasi van bloemkoolrijst

Hoewel ik koken onwijs leuk vind, is het ook wel eens fijn om snel eten op tafel te hebben. Mijn go-to recept is dan altijd deze nasi van bloemkoolrijst. Supersnel, makkelijk, lekker en het bevat veel groenten. De bloemkoolrijst wok ik echt héél kort mee want wanneer je deze te lang bakt wordt hij een beetje papperig, en dat is absoluut niet lekker. In principe kun je de bloemkoolrijst zo eten. Het is namelijk niets meer dan geraspte, rauwe bloemkool ;).
Ga naar het recept

koolhydraatarme nasi

2. Koolhydraatarme kapsalon

Jaaaaaa! Een lékkere kapsalon. Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van de kleffe friet met shoarma die na het stappen bijzonder veel beter smaakt dan nuchter. Maar deze variant is top en voor mij écht een weekendgerecht. Omdat ik grotendeels vegetarisch eet maak ik hiervan de vegetarische variant met vegetarische shoarma in plaats van kipfilet.
Ga naar het recept

koolhydraatarme kapsalon met koolraap frietjes

3. Eiersalade

Als je kippen hebt, heb je ook eitjes. Zelf hebben we 3 kippen en deze dames leggen iedere dag een eitje. Daarom maak ik dan ook regelmatig eiersalade. Erg lekker op een cracker of geroosterd brood bij de lunch! Maar ook als ik ‘s avonds zin in heb in wat lekkers neem ik een cracker of schijfjes komkommer met eiersalade als tussendoortje. Je kunt de eiersalade in een afgesloten bakje een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Ga naar het recept

Koolhydraatarme eiersalade

4. Pompoensoep

Tot mijn verbazing ontdekte ik dat we, tot voor kort, nog geen recept voor pompoensoep op onze website hadden staan. Zonde! Want pompoensoep is onwijs lekker! Hoewel pompoen niet op de fasekaart staat is dit wél toegestaan vanaf fase 1A (200 gram). Ik ben een enorme fan van pompoen en maak hier vaak pastagerechten mee zoals koolhydraatarme pompoenlasagne of een pastasaus met ricotta.  Maar ook zeker deze pompoensoep vind je bij mij thuis standaard in de vriezer. Zodra je de tijd hebt maak dan een grote pan en vries porties in. Wanneer je haast hebt haal je gewoon een bakje uit de vriezer. Je kunt de soep eten als portie groenten bij de lunch of avondeten. Neem er wel iets bij als brood of crackers met beleg.
Ga naar het recept

koolhydraatarme pompoensoep

5. Witlof met zalm en roomkaas

Je moet er van houden, witlof. Maar ik vind het heerlijk! Dit recept is een variant op de traditionele ham-kaas combinatie. Koolhydraatarm en heel anders van smaak.
Ga naar het recept

Ik hoop dat je hiermee weer wat inspiratie hebt opgedaan, maar graag hoor ik ook wat jouw favoriete koolhydraatarme recept is. Deel het met ons via onze social media kanalen of laat een reactie achter in het reactieveldje onderaan deze pagina.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonBel ons nu!