4 Tips voor een Super Shape proof autovakantie

Ga jij dit jaar op vakantie met de auto? Hoe zorg je er nu voor dat jouw autorit van en naar je vakantiebestemming ‘Super Shape proof’ verloopt?

1.     Hoe lang ben je onderweg?

Zit je naar Italië toch al gauw 12 tot 15 uur in de auto dan heb je in die tijd best een aantal eetmomenten dat je moet overbruggen. Plan vooraf hoeveel eetmomenten je nodig gaat hebben en neem eventueel wat extra’s mee zoals de PS. dropjes.

2.     Kies voor producten die niet smelten

Ja, een auto heeft airco. Maar chocoladeproducten meenemen in zomerse temperaturen gaat zelden goed. Even de auto stil en de airco uit en je hebt chocomousse. Zorg dat je hierop bent voorbereid en neem dus producten mee die niet smelten. Denk aan het frambozencakeje, Italiaanse bisuits, cantuccini, hartige snacks of een dessert.

3.     Drink!

Een heel simpele tip maar zorg dat je voldoende drinkt onderweg. Als bijrijder is dit waarschijnlijk niet zo’n punt maar ook als je zelf gaat rijden is het goed alert te zijn op je vochtinname. Dorst- en hongerprikkels lijken namelijk erg veel op elkaar en met niets anders te doen kun je zo vervallen in snaaien achter het stuur. Dus zet dat flesje water binnen handbereik! En neem eventueel wat suikervrije drankjes mee voor de afwisseling zoals suikervrije ranja of een blikje zero frisdrank.

4.     Speel spelletjes

Afleiding is een goede manier om niet in de verleiding te komen. Dus haal een ouderwets “ik zie ik zie wat jij niet ziet” voor de dag of bedenk een heel nieuw autospel, zoals nummerplatenbingo. Kun je hierbij wel wat inspiratie gebruiken? Op deze website vind je 40 spelletjes voor onderweg.

Wij wensen je een hele fijne vakantie toe!

PS Heb je het Super Shape vakantiemagazine al gratis gedownload? Dit staat boordevol slanke tips, recepten, puzzels en een quiz. Een aanrader voor onderweg 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!