4 tips voor een koolhydraatarme lunch buiten de deur

De lunch, regelmatig komt het voor dat deze buiten de deur is. Of het nu een zakelijke lunch is of wanneer je lekker een dagje in de stad bent. Maar wat nu als je een koolhydraatarm dieet volgt, zoals het PowerSlim dieet?  Ik heb goed nieuws voor je; een gezonde koolhydraatarme lunch is heel goed mogelijk. Daarom geef ik je in deze blog 4 tips voor een koolhydraatarme lunch buiten de deur, zodat je gezellig mee kunt lunchen en je toch aan je koolhydraatarme dieet kunt houden.

1. Groen, groener, groenst

De meeste restaurants hebben heerlijke salades op de kaart staan. Salades met vlees, vis en geitenkaas zijn toegestaan vanaf fase 1 tijdens het PowerSlim afslankprogramma. Let er bij o.a. kip op dat deze niet gepaneerd is. Let ook op met: Croutons, honing en fruit.

Tip: Wanneer je de dressing apart vraagt kun je deze zelf doseren. Indien de dressing suiker, honing of ketjap bevat vraag dan wat olie en azijn om je salade op smaak te brengen.

2. Het ei van Columbus

Eieren zijn een goede manier om geen koolhydraten maar wel voldoende eiwitten binnen te krijgen. In vrijwel ieder restaurant staan er wel wat eiergerechten op de lunchkaart. Denk aan een omelet, roerei of uitsmijter. Laat het brood achterwege en voilà, jij kunt gewoon heerlijk mee lunchen.

Of neem je eigen koolhydraatarme PowerSlim brood mee en vraag of ze het ei gerecht hierop willen serveren. Dit kan evt. ook belegd worden met zalm, tonijnsalade of ander koolhydraatarm beleg.

koolhydraatarm brood
Koolhydraatarm brood van PowerSlim

3. Soep

Ook een soepje behoord tot de opties voor een koolhydraatarme lunch. Neem bij voorkeur een ongebonden soep zonder vermicelli.

4. Verrassingslunch

Wordt er een lunch georganiseerd bijvoorbeeld op het werk of bij een cursus en weet je niet wat er wordt geserveerd? Neem dan voor de zekerheid je eigen lunch mee. Zo kom je niet voor verrassingen en te staan en heb je altijd iets achter de hand. Of meld vooraf bij de organisator dat je een koolhydraatarm dieet volgt en vraag of het mogelijk is om hier rekening mee te houden.

Met deze 4 tips heb ik je laten zien dat je ook tijdens het koolhydraatarme PowerSlim dieet, gezellig buiten de deur kunt lunchen, zodat je niets hoeft te missen en toch kunt afvallen.

Benieuwd of het PowerSlim programma ook wat voor jou is?

Samen met jou bekijken we graag of het PowerSlim programma ook iets voor jou is. Neem dus vooral contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonBel ons nu!